Evenals vorig jaar was No School, de ”Research & Development afdeling’‘ van SintLucas en het Cibap, weer aanwezig op het Kennisfestival​ in Deventer. Op dit uitverkochte festival gingen bezoekers op zoek naar nieuwe en werkende vormen van innoveren, organiseren, besturen, samenwerken en ondernemen.

Met twee creatieve workshops en de talkshow ‘Lentegasten’ maakten de bezoekers kennis met No School. Een terugkerend fenomeen van No School is Lentegasten en Herfstgasten, naar het format van het televisieprogramma ‘Zomergasten’. Ditmaal werden twee gasten geïnterviewd door Marsha Simon. Marsha is projectmanager bij BNO, de Beroepsorganisatie voor Nederlandse Ontwerpers. De twee gasten waren Stan van Breemen en Job Roggeveen.

Stan en Job vertelden over hun schooltijd en hun loopbaan daarna. Stan, oud-student van SintLucas, kreeg de vrijheid om tijdens zijn studie twee maand een groep studenten van de TU Eindhoven te volgen die een ijsbrug bouwden. Kort voor de opening stortte deze in. Met veel passie vertelde hij hoe hij dit project en deze studievrijheid heeft ervaren. Job, oud-student van de Design Academy, is onderdeel van animatiestudie Job, Joris en Marieke. In hun studietijd ontdekten zij de kracht van animatie, toentertijd was dit nog niet zo populair binnen de opleiding. Toch stortten zij zich in dit avontuur en dankzij deze gedeelde passie wonnen zij bijna een Oscar. De uitzending is hier terug te kijken.

Naast Lentegasten organiseerde No School tweemaal een creatieve workshop: de ‘stoelensessies’. Onder begeleiding van Femke Klein Goldenwijk en Cor de Koning kregen de bezoekers de opdracht om een zitobject te bouwen. Na een korte introductie konden ze aan de slag met tie wraps en voorgezaagde houtenplanken. Het enige wat ontbrak was de gebruiksaanwijzing. De creativiteit kreeg de vrije loop en na een paar minuten ontstonden de eerste creaties al. Na de bouwsessies lichtte Femke het idee achter No School toe, met behulp van voorbeelden uit haar leven. De sessie werd afgesloten met stellingen waarbij de bezoeker aan het denken werd gezet en standpunten ter discussie werden gesteld.

Lentegasten tijdens Kennisfestival 2018