Op donderdagavond 25 oktober organiseert No School een nieuwe editie van Herfstgasten tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Deze talkshow, gebaseerd op de tv-programma Zomergasten, wordt gehouden in het Designhuis in Eindhoven. Net als voorgaande jaren wordt het gesprek geleid door Marsha Simon. Bij haar schuiven aan Bart Vranckx en Marie-Thérèse van de Kamp. Met zelfgekozen fragmenten gaan ze in op de onderwerpen leren, creativiteit en toekomstbestendig onderwijs.

De gasten:
Dit jaar heeft No School een nationale en een internationale gast. Beiden hebben zij onderzoek gedaan naar het onderwijs; de ene over het ontstaan van onderwijs en de ander over het bevorderen van het onderwijs. Beiden hebben een (kritische) blik op creativiteit en leren. Graag stellen wij u voor: Bart Vranckx en Marie-Thérèse van de Kamp.

Bart Vranckx werk sinds augustus 2009 voor de studiedienst van het COV (Christelijk Onderwijsverbond), de grootste vakbond voor onderwijzend personeel in het Belgisch lager onderwijs. Hij schrijft mee aan Basis, het ledenblad van het COV, en aan beleids- en congresteksten. Hij zetelt daarbij soms in de VLOR (Vlaamse Onderwijsraad). Daarnaast is hij verbonden aan de onderzoeksgroep Educatie, cultuur en Samenleving van de KU Leuven, alwaar hij werkt aan een doctoraat over het concept creativiteit in het naoorlogs Belgisch lager onderwijs. Hij is co-auteur van het boek Een kwarteeuw onderwijs in eigen beheer. Het Vlaamse onderwijsbeleid 1988-2013 (Acco, 2013).

Marie-Thérèse van de Kamp is docent en onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam. Van de Kamp deed in opdracht van de UvA onderzoek naar manieren waarop docenten de creativiteit en originaliteit van hun leerlingen kunnen bevorderen.

Herfstgasten:
25 oktober vanaf 18.30 uur bent u van harte welkom in het Designhuis in Eindhoven. Om 19.00 uur starten we met Herfstgasten. Na afloop, van ± 20.30 tot 22.00 uur is er een borrel waar u kunt napraten onder het genot van een drankje.

U kunt aanwezig zijn! In de studio zijn 50 zitplekken voor bezoekers en genodigden. Wilt u zeker zijn van een plek, meld u dan aan.
Ik ben bij Herfstgasten 2018