Nieuwsgierig: iedereen is het in zekere mate. Maar wat is nieuwsgierigheid eigenlijk? Hoeveel verschillende vormen van nieuwsgierigheid bestaan er? En waar wordt die nieuwsgierigheid dan getriggerd – tijdens je opleiding of juist veel meer daarbuiten? Dat gaan we tijdens de lunch meet up ‘Een leven lang nieuwsgierig’ uitzoeken. Nieuwsgierig?

Danae Bodewes, researcher bij Fontys Hogescholen, vertelt ons op 4 juli alles over nieuwsgierigheid. Dat doet ze aan de hand van een aantal interessante filmfragmenten, zodat die nieuwsgierigheid visueel wordt. Ze wordt geïnterviewd door Gaetana Ferla: presentator, interviewer en stadsblogger.

Meer weten over wat nieuwsgierigheid is, hoe dit fenomeen kan worden gestimuleerd en over Danae’s onderzoek daarnaar? Kom dan op donderdag 4 juli naar ‘Een leven lang nieuwsgierig’!

Locatie: Club Cele, Blijmarkt 25 in Zwolle
12.15 uur – lunch
13.00 uur tot 14.00 uur – talkshow

PROTO
‘Een leven lang nieuwsgierig’ maakt deel uit van PROTO, een tiendaags Art & Design event waarin getalenteerde afstuderende mbo- en hbo-studenten en professionals in de kunst en vormgeving hun werk laten zien. Van 28 juni t/m 7 juli vindt het voor de tweede keer plaats op verschillende locaties in de binnenstad van Zwolle. ‘Een leven lang nieuwsgierig’ vormt op 4 juli de start van de Meet up Creatieve Industrie diezelfde dag. Dit is een evenement waarin professionals uit de Creatieve Industrie, het onderwijs en het bedrijfsleven elkaar treffen. Eerder op de dag organiseert Windesheim (opleiding Industrieel Product Ontwerpen) ‘Beleef de beleving’, een congres over over het verhaal achter Desing. Kijk voor meer informatie op www.protozwolle.nl.